ברזל קיים במזון בשתי צורות עיקריות: Heme המצוי רק במזונות מן החי, ו-Nonheme המצוי בעיקר במזונות מן הצומח. ה-Heme מתפרק בקלות ונספג ביעילות טובה יותר
ברזל ממקורות מן החי נספג בגוף בקלות רבה יותר מברזל ממקורות צמחוניים. בשר בקר מסייע גם בספיגת ברזל ממקורות אחרים
שעועית, אפונה, פול, חומוס, עדשים, סויה, אגוזים, טחינה, בורגול
חיטה, סובין, בורגול, קינואה, כוסמת, קוואקר
ברוקולי, אבוקדו, ירקות ירוקים, ארטישוק ירושלמי, כרישה, אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, תות עץ, רימון
עלי תרד ועלי סלק, פטרוזיליה, כוסברה, עירית (ירקות בעלי עלים ירוקים מכילים ברזל, אך ספיגתו קשה לגוף כי הוא קשור לחומרים מעכבי ספיגת ברזל)
גרעיני דלעת, שומשום (רצוי מלא), בוטנים, שקדים, פיסטוק, קשיו, אגוז ברזיל, אגוז מלך
ויטמין C מסייע לספיגת הברזל בדם ולכן כדאי לשלב מזונות המכילים ברזל עם מזונות המכילים ויטמין C כגון: גמבה, תפוזים, כרוב, קיווי, כרובית, כרוב ניצנים, תות שדה, עלים ירוקים ועגבניות.