איך צריכת המזון שלנו משפיעה על רמות הברזל בגופנו?

אכילה מסודרת ומאוזנת תורמת לשמירת רמות הברזל בדם

מזונות עשירים בברזל

בשר אדום, דגים, עוף, כבד

ברזל ממקורות מן החי נספג בגוף בקלות רבה יותר מברזל ממקורות צמחוניים. בשר בקר מסייע גם בספיגת ברזל ממקורות אחרים

קטניות

שעועית, אפונה, פול, חומוס, עדשים, סויה, אגוזים, טחינה, בורגול

דגנים מלאים ואורז מלא

חיטה, סובין, בורגול, קינואה, כוסמת, קוואקר

ירקות ופירות

ברוקולי, אבוקדו, ירקות ירוקים, ארטישוק ירושלמי, כרישה, אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, תות עץ, רימון

עלים ירוקים

עלי תרד ועלי סלק, פטרוזיליה, כוסברה, עירית (ירקות בעלי עלים ירוקים מכילים ברזל, אך ספיגתו קשה לגוף כי הוא קשור לחומרים מעכבי ספיגת ברזל)

אגוזים וזרעים

גרעיני דלעת, שומשום (רצוי מלא), בוטנים, שקדים, פיסטוק, קשיו, אגוז ברזיל, אגוז מלך

ביצים

אצות

שילוב של ברזל וויטמין C מסייע בספיגת הברזל

ויטמין C מסייע לספיגת הברזל בדם ולכן כדאי לשלב מזונות המכילים ברזל עם מזונות המכילים ויטמין C כגון: גמבה, תפוזים, כרוב, קיווי, כרובית, כרוב ניצנים, תות שדה, עלים ירוקים ועגבניות.

דילוג לתוכןמפת אתר