המחזור
כבד עלייך?

בדקי את רמות הברזל שלך – דימום וסתי מוגבר משפיע על הברזל בגופך.

אחת מתוך שלוש נשים סובלת מדימום וסתי כבד בשלב כלשהוא בחייה*

נשים רבות שחוות דימום כבד בזמן המחזור חיות עם חוסר ברזל או אנמיה מחוסר ברזל.
אם את מרגישה שהמחזור משפיע על איכות החיים שלך
ייתכן וזה בגלל רמות ברזל נמוכות.



האם את מכירה את התסמינים של חוסר ברזל?

הווסת היא חלק מהחיים ומהתפקוד הבריא של גופך, אבל לפעמים מצבים של דימום ווסתי מוגבר עלולים להשפיע על איכות החיים שלך ואף על בריאותך.

כשהמחזור החודשי אינטנסיבי את עלולה להרגיש עייפה בצורה יוצאת דופן. יתכן וכבר השלמת עם כך שזה חלק מהמחזור החודשי אך תופתעי לגלות כי תשישות ושאר תסמינים כמו: קוצר נשימה, חיוורון, ציפורניים שבירות, כאבי ראש, עשויים להעיד על חוסר ברזל. 

אם את מרגישה תשושה וקצרת נשימה במהלך המחזור החודשי, קבעי תור לרופא.ה שלך. ניתן לאבחן חוסר ברזל עם או בלי אנמיה בבדיקת דם פשוטה (בדיקת פריטין מעידה על מאגרי הברזל בגופך).

כשאת מאבדת דם
את גם מאבדת ברזל
אם אינך מחזירה לגוף את כמות הברזל שאיבדת מאגרי הברזל בגופך מתרוקנים
הברזל הוא מינרל חיוני לגופנו המגיע דרך המזון. הברזל הכרחי לתפקוד תקין של המערכת החיסונית, יצירת אנרגיה, חילוף החומרים ותפקודי המוח. ללא רמה תקינה של ברזל - הבריאות הפיזית והנפשית שלנו נפגעת.
התייעצי עם הרופא.ה שלך ובקשי בדיקת דם לגילוי חוסר ברזל (הכוללת גם בדיקת פריטין)

איך תדעי האם את סובלת
מדימום כבד במהלך המחזור שלך?

יש שתי דרכים להערכת הדימום הויסתי:

הערכה כמותית:
דימום ויסתי מוגדר ככבד כאשר משך המחזור עולה על 7 ימים ו/או איבוד הדם הוא מעל 80 מ"ל. טמפון רגיל מכיל כ-5 מ"ל, כך שאיבוד דם ממוצע (30-40 מ"ל) יספוג 6-8 טמפונים.

הערכה איכותית:
דימום ויסתי כבד מוגדר כאשר מתקיים אחד מהגורמים הבאים:

חוסר ברזל ואנמיה מחוסר ברזל שכיחים אצל נשים שיש להן דימום וסתי מוגבר

2 מתוך 3 נשים
חיות עם חוסר בברזל או אנמיה מחוסר בברזל. נשים שיש להן זרימה כבדה במהלך המחזור החודשי לא תמיד יודעות שהן יכולות לפנות לעזרה.

האם את יודעת איך רמות הברזל משפיעות על חיי היום יום שלך?

הביצועים שלך בלימודים

הביצועים שלך בעבודה

הפרודוקטיביות שלך

מערכת החיסון שלך

מראה העור והשיער שלך

הבריאות הנפשית שלך

השרירים שלך
ורמת האנרגיה שלך

יכולת הריכוז שלך

כל אלו מושפעים
מרמות הברזל בגופך

אל תתני לחוסר ברזל להרוס לך את היום.
שמרי על רמות ברזל תקינות

בפגישה עם הרופא.ה שלך דברו על:
הידעת?
מחזור כבד הוא מצב רפואי מוכר, הנקרא דימום וסתי כבד (HMB) או מנורגיה (menorrhagia)
התייעצי עם הרופא.ה שלך

יש לך שאלות? את לא היחידה

מצאי את התשובות לשאלות נפוצות

המחזור החודשי משתנה מאישה לאישה ועשוי להשתנות גם במהלך החיים.

  • שימוש במספר גבוה מהרגיל של טמפונים או תחבושות הגייניות, כלומר החלפת טמפון או תחבושת כל שעתיים או פחות, במשך שעות רצופות
  • טמפון רגיל מכיל כ-5 מ"ל, כך שאיבוד דם ממוצע (30-40 מ"ל) יספוג 6-8 טמפונים. אם את משתמשת ב- 16 טמפונים או יותר במחזור הווסת, זה נחשב לדימום וסת כבד
  • צריכה להשתמש בהגנה כפולה, כלומר טמפונים ופדים ביחד, אחרת תכתימי את הבגדים שלך
  • חווה הצפה (דימום כבד) דרך הבגדים שלך
  • צריכה לקום בלילה כדי להחליף פדים או טמפונים, או להשתמש בהגנה כפולה בלילה כדי לוודא שלא תכתימי את  הבגדים והסדינים.

שוחחי עם הרופא.ה שלך כדי לעזור למצוא את הטיפול הנכון עבור המחזור הכבד שלך. קיימות אפשרויות טיפול מרובות העומדות לרשותך, הנבדלות באופן פעולה, משטר ויעילות. בחירת הטיפול תהיה תלויה בהיסטוריה הרפואית שלך ובמצב הספציפי שלך.

המחזור החודשי הוא חלק נורמלי מחיי האישה. המחזור של כל אישה שונה ולחלקן תהיה זרימה כבדה יותר, אבל מחזור לא אמור להפריע בחיי היום יום. לא בטוחה? נסי להשלים את השאלון שלנו כדי לברר אם ייתכן שאת סובלת מדימום וסתי כבד.

מנורגיה הוא מונח רפואי לדימום וסת כבד, המוגדר על ידי דימום כבד או ממושך, עם איבוד דם רב במהלך הווסת (כ-60-80 מ"ל של דם ומעלה) הגורם להשפעה שלילית על איכות החיים הפיזית, הרגשית והחברתית של האישה.

מחזורים כבדים (הידועים גם בשם דימום וסתי כבד או מנורגיה) יכולים לנבוע ממספר סיבות. במרבית המקרים מדובר בחוסר איזון הורמונלי. עם זאת במרבית המקרים, הקשורים לגיל האישה, ייתכנו שינויים ברחם.
לדבר עם הרופא.ה שלך

ברזל הוא מרכיב עיקרי של תאי דם אדומים, כך שכאשר את מאבדת דם דרך הווסת, את גם מאבדת ברזל. ברזל נחוץ כדי לבנות תאי דם אדומים בריאים. עקב איבוד דם רב, מחזורים כבדים עלולים לגרום למחסור בברזל, מה שעלול להוביל לחוסר יכולת לבנות תאים אדומים חדשים, מה שעשוי להוביל לאנמיה כתוצאה מחוסר ברזל. אנמיה היא מצב שבו אין לך מספיק תאי דם אדומים כדי לשאת חמצן מספיק לרקמות הגוף, מה שעלול לגרום לך להרגיש עייפה וחלשה. שוחחי עם הרופא.ה שלך בביקור הבא שלך על המחזור הכבד שלך והחשש מפני אנמיה ומחסור בברזל.

דילוג לתוכןמפת אתר